D

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Νέο Soft Starter ΜCD600

Οι ομαλοί εκκινητές (softstarters) MCD600 προσφέρουν την βέλτιστη λύση σε μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με την απ’ευθείας εκκίνηση από το δίκτυο. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλό ρεύμα στο ξεκίνημα, που συχνά προκαλεί μια μη αποδεκτή φόρτιση στην κεντρική παροχή, απότομη μεταβολή φορτίου, προκαλώντας αχρείαστη φθορά στα μηχανικά μέρη, καθώς και γρήγορη επιτάχυνση και επιβράδυνση, προκαλώντας ασταθείς συνθήκες λειτουργίας.




Παραδοσιακά, οι εκκινητές αστέρα/τριγώνου και οι αυτομετασχηματιστές αποτελούσαν τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Και οι δύο αυτές λύσεις, πάντως, έχουν μειονεκτήματα και δεν λύνουν τα προβλήματα που προκαλούνται από την φθορά στα μέρη του συστήματος μετάδοσης και τις ασταθείς συνθήκες λειτουργίας.

Αντίθετα από τις παραδοσιακές λύσεις, οι ομαλοί εκκινητές MCD600 προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα για την λειτουργία του κινητήρα και του εξοπλισμού σαν σύνολο.

Αυτά περιλαμβάνουν ευέλικτο έλεγχο του ρεύματος εκκίνησης και της ροπής, ομαλό έλεγχο του ρεύματος και της τάσης χωρίς βήματα ή απότομες μεταβολές καθώς και συχνή λειτουργία ξεκίνηματος / σταματήματος χωρίς μηχανικές φθορές. Επιπλέον προσφέρουν περισσότερη ευελιξία στις αλλαγές συνθηκών εκκίνησης, αυξάνοντας έτσι την προσαρμοστικότητα ανάλογα με την εφαρμογή και επιτρέπουν έλεγχο ομαλού σταματήματος για να αυξηθεί ο χρόνος επιβράδυνσης του κινητήρα ή έλεγχο φρεναρίσματος για να μειωθεί ο χρόνος επιβράδυνσης του κινητήρα.

Διαθέτουν :
• 7 ψηφιακές εισόδους
• 3 εξόδους ρελέ
• 3 Αναλογικές εισόδους 4–20 mA
• 1 αναλογική έξοδο 4–20 mA
• 1 είσοδο Θερμίστορ
• 1 Είσοδο RTD
• 1 θύρα USB

Αρχή λειτουργίας

Η τάση του κινητήρα ελέγχεται με βάση την αρχή “διακοπής φάσης” . Δύο thyristors (SCR) σε κάθε φάση εκτελούν ρυθμιζόμενη διακοπή ισχύος (switching) , δίνοντας την δυνατότητα στον εκκινητή να ανταπεξέρχεται σε υψηλή ροπή εκκίνησης και συχνά ξεκινήματα – σταματήματα. Οι ενσωματωμένοι μετασχηματιστές εντάσεως, μετρούν το ρεύμα του κινητήρα, παρέχοντας την ανάδραση (feedback) για τον συνεχή έλεγχο του ρεύματος της εκκίνησης του κινητήρα καθώς επίσης και για πολλές άλλες λειτουργίες προστασίας, ανάλογα με την εφαρμογή.

Εκτός από ενσωματωμένο ρελέ bypass, διαθέτει τη λειτουργία PowerThrough που επιτρέπει στον ομαλό εκκινητή να ελέγχει τον κινητήρα ακόμη και εάν ο ομαλός εκκινητής έχει υποστεί βλάβη στην μία φάση. Επίσης διαθέτει τη λειτουργία εκτάκτου ανάγκης που επιτρέπει στον ομαλό εκκινητή να λειτουργήσει τον κινητήρα αγνοώντας τις συνθήκες σφάλματος.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.drivetech.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Social Media :